Zdravější pečení


Sladkému se mnohdy nedá odolat. Jenže později se to také může projevit nejen na naší postavě, ale také na zdraví. Co takhle vyměnit nějaké suroviny za jejich zdravější verze? Rádi a často pečete, ale chtěli byste udělat něco prospěšného pro vaše zdraví? I sladké pečené buchty, bábovky a další moučníky mohou být zdravější, pokud použijete vhodné suroviny. pečený chléb
Začít můžete už u základu, a sice u mouky, kdy tu klasickou bílou můžete nahradit jinou o poznání zdravější a výživnější variantou. Špaldová mouka je oproti té klasické podstatně zdravější a je ideální nejen na pečení. V klidu s ní můžete zahustit i omáčku. V podstatě v jakémkoliv receptu jí můžete nahradit tu klasickou. Při pečení dokonce dodá vašim moučníkům mnohem lepší a zajímavější chuť oproti klasické variantě.
Výhody a benefity celozrnné varianty
Oproti klasické mouce je ta celozrnná zdraví prospěšnější. Předně obsahuje mnohem více vitamínů a minerálů oproti klasické variantě. Konkrétně obsahuje vlákninu, železo, magnézium, zinek a vitamíny A, B, C, D a E. I přesto, že obsahuje lepek, je lehce stravitelná. Navíc také snižuje krevní tlak a pomáhá předcházet obezitě. Posiluje také imunitní systém.
Pečení je radost, pokud pečete zdravě. Vyzkoušejte i vy zdravější pečení. Špalda má jemnou, lehce oříškovou chuť a ozvláštní tak všechny vaše dobroty. Nahraďte ji kdekoliv jen to jde a udělejte tak další krok k vašemu lepšímu zdraví.vafle ze špaldové mouky
Vybrat si můžete z bílé a celozrnné varianty
Buď anebo – bílá nebo celozrnná varianta? Celozrnná varianta je zdravější, protože si zachovává všechny cenné živiny, vitamíny, a minerální látky.
Sladké si nemusíte odepírat, stačí ho jen nahradit. Zkrátka začněte péct zdravěji s vhodnějšími a zdravějšími surovinami než doposud. Dopřejte si moučníky upečené ze špaldové mouky, které jsou zdravé a chutné.